A hazai bölcsészkarok élvonalában

december

09.

általános

A HVG az idén is közzétette a hazai felsőoktatási intézmények rangsorát. Bár szoros a verseny a bölcsészképzést indító egyetemek között, a mezőnyt tekintve büszkék lehetünk. Például az oktatói kiválóság szempontjából az első helyen állunk.

A HVG minden évben összeállítja a közkeletűen csak diploma rangsornak nevezett értékelését. Karunk tavaly kiemelkedően szerepelt, mert nem csak a PTE egységei között állt az élen, de valamennyi vidéki felsőoktatási intézményt megelőzött. A legjobb vidéki bölcsészkar kar címkével büszkélkedhettünk.

A 2022-es ranglistát szemlélve sincs okunk szerénységre. Az eduline megfogalmazása szerint „az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara, valamint a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara került” az élvonalba.

A mértékadó lista élén az oktatói kiválóság szempontjából a PTE BTK áll. Nálunk a legmagasabb (több mint 90%) a tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya.

Az elért eredmény közös sikerünk, hiszen az értékelés során az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát vették figyelembe a szakemberek.

Forrás: eduline.hu