Pályázat | Nemzetközi együttműködési lehetőségek

május

28.

pályázat

Szeretnénk felhívni tisztelt kollégáink figyelmét az alábbi két pályázati lehetőségre, melyek nemzetközi együttműködésre adnak lehetőséget nem EU forrás segítségével. 

Traumatic Brain Injury and Psychological Health Research Program

Vision Research Program

  • A pre-application is required and must be submitted through the electronic Biomedical Research Application Portal (eBRAP) at https://eBRAP.org prior to the pre-application deadline.

  • All applications must conform to the final Funding Opportunities/Program Announcements and General Application Instructions which can be found on the Grants.gov website. A listing of all CDMRP and other USAMRDC extramural funding opportunities can be obtained on the Grants.gov website by performing a basic search using CFDA Number 12.420. Applicant organizations must be registered in SAM and receive confirmation of an “Active” status before submitting an application through Grants.gov. 

  • For email notification when CDMRP funding opportunities are released, subscribe to program-specific news and updates under “Email Subscriptions” on the eBRAP homepage at https://eBRAP.org. For more information about CDMRP-administered programs, please visit the CDMRP website (https://cdmrp.health.mil).

  • For more information on types of funding opportunities offered and application strategies, review the CDMRP Webinar Series.

  • CDMRP also provides news and updates through Twitter/X, Facebook, and YouTube.

Mindkét pályázat esetén jogosult a PTE, mint külföldi kutatóhely amerikai intézménnyel együttműködve pályázatot benyújtani.


2. Novo Nordisk alapítvány - Global Science Summit Programme 2024 – Novo Nordisk Foundation

  • A program célja, hogy a nem fertőző betegségek, a fertőző betegségek, az éghajlatváltozás és a kapcsolódó alaptechnológiák együttes hatását kezelő tudományos felfedezések előmozdítása révén feltárja a főbb globális egészségügyi és fenntarthatósági kihívások közötti kapcsolódási pontokat.
  • A pályázatot a globálisan bármely kutató benyújthatja, megjelölve azt a nonprofit kutatóhelyet ahol foglalkoztatva van és a projekt végéig ezt fenn is kell tartania.
  • A program 2-3 kutatócsoport (a fő pályázó és 1-2 társpályázó) együttműködését támogatja, a világ minden tájáról származó kutatók aktív bevonására törekszik, de a pályázóknak elismert kutatóknak kell lenniük, és a projekt időtartama alatt a pályázatban bejegyzett befogadó intézményben kell dolgozniuk.
  • A befogadó intézménynek/szervezetnek képesnek kell lennie a potenciális támogatás elfogadására és kezelésére (bármilyen típusú nonprofit kutatószervezetnél lehet, beleértve az egyetemeket, kórházakat és más nonprofit szervezeteket)
  • A nem akadémiai szektorok kutatóival való együttműködés megengedett, azonban az ipari partner(ek) nem részesül(nek) közvetlen finanszírozásban e program keretében.
  • A projektet vezető és a pályázatot benyújtó vezető kutató (PI) fő pályázóként felhívásonként csak egy pályázatot nyújthat be, a társigénylők azonban több pályázatban is részt vehetnek, és a főigénylő egy pályázatban társigénylőként vagy munkatársként működhet közre más pályázatokban.
  • Beadási határidő: 2024. augusztus 8.

Részletes felhívás (pdf)

Érdeklődés esetén keressék Oláh Dánielt.